Facebook Hesabınızı Kalıcı Olarak Silme – Technozum
Sosyal Medya

Facebook Hesabınızı Kalıcı Olarak Silme

Mark Zuckerberg ile arkadaşlığınızı sonsuza kadar sonlandırmak istiyorsanız doğru yere geldiniz. Bu makalede, Facebook hesabınızı nasıl kalıcı olarak sileceğinizi, Facebook kimlik bilgilerinize dayanan uygulamaları nasıl ortaya çıkaracağınızı ve bu süreçte ailenizden ve arkadaşlarınızdan kopmamanızı nasıl sağlayacağınızı açıklıyoruz.

Bir Facebook Hesabını Devre Dışı Bırakmak Ne Demektir?

Basit bir ifadeyle, Facebook hesabınızı devre dışı bırakmak (neredeyse) tüm verilerinizi gizler. Geçici bir silmeye benzer. Birisi sizi ağda bulmaya çalışsaydı, sizin bir Facebook hesabınız olduğunu veya hiç sahip olmadığınızı söyleyemezdi.

Profiliniz arama sonuçlarında görünmeyecek ve durum güncellemeleriniz, fotoğraflarınız ve diğer verileriniz herkesin gözünden kaybolacak. Hesabınızın görünür kalabilecek tek izi, diğer kişilere gönderdiğiniz gelen kutusu mesajlarıdır. Facebook ayrıca, resminizin diğer kişilerin arkadaş listelerinde hala bulunabileceğini söylüyor, ancak deneyimlerimize göre asla öyle değil.

Ancak, Facebook verilerinizi saklar. Bu, hesabınızı anında yeniden etkinleştirebileceğiniz ve kaldığınız yerden geri dönebileceğiniz anlamına gelir. Tüm arkadaşlarınız, durumlarınız, fotoğraflarınız, videolarınız ve zaman çizelgesi içeriğiniz hemen tekrar kullanılabilir olacak.

Hesabınızı devre dışı bırakmak yalnızca belirli durumlarda kullanılmalıdır. Örneğin, belki üretkenliğinizi artırmaya çalışıyorsunuz ve sosyal ağları bir aylığına durdurmak istiyorsunuz ya da belki her şey sakinleşene kadar hayatınızı kinci bir eski partnerden saklamak istiyorsunuz.

Facebook ile ilişkinizi sonlandırmak istemenizin ana nedeni gizlilikle ilgiliyse, Facebook hesabınızı devre dışı bırakmamalısınız. Facebook’un kötü haber aldığı sorunların hiçbirini çözmeyecek.

Facebook Hesabı Nasıl Devre Dışı Bırakılır?

Bir Facebook hesabını devre dışı bırakmak basittir:

  1. Facebook.com’a gidin ve giriş bilgilerinizi girin
  2. Profil simgenize tıklayın ve ardından Ayarlar ve gizlilik > Ayarlar öğesini seçin .
  3. Ayarlar menüsünden, ekranın sol tarafındaki panelde Gizlilik’i seçin, Facebook bilgileriniz öğesini seçin.
  4. Ardından, aşağı kaydırın ve Devre Dışı Bırakma ve silme seçeneği doğrultusunda görünüme tıklayın.
  5. Bir sonraki ekranda, Hesabı Devre Dışı Bırak’ı seçin ve ekrandaki talimatları izleyin.

Sizden şifrenizi girmeniz ve kararınızı onaylamanız istenecektir. Bunu yaptığınızda, hesabınız devre dışı bırakılacaktır.

Facebook’u devre dışı bırakmak, Facebook Messenger’ı devre dışı bırakmaz. Bu ayrı bir süreç ve bu makalenin kapsamı dışında.

Bir Facebook Hesabını Yeniden Etkinleştirme

Fikrinizi değiştirir ve Facebook’a geri dönmek isterseniz, sosyal ağın oturum açma sayfasına geri dönün ve eski kimlik bilgilerinizi girin. Yeniden etkinleştirme işlemi birkaç saniye sürer.

Bir üçüncü taraf uygulamasına veya hizmetine giriş yapmak için Facebook kimlik bilgilerinizi kullanırsanız, hesabınız da yeniden etkinleştirilecektir.

Bir Facebook Hesabını Silmek Ne Demektir?

Facebook hesabınızın devre dışı bırakılmasıyla ilgili çeşitli sorunlar biraz incelikli olsa da, bir Facebook hesabını sildiğinizde ne olacağı çok daha nettir.

Oldukça basit, eğer Facebook hesabınızı silerseniz, tüm bilgileriniz sonsuza dek gitmiş olacak. Verileri almanın bir yolu yoktur ve hesabınızı daha sonraki bir tarihte yeniden etkinleştirmenin bir yolu yoktur. Sosyal ağa yeniden katılmaya karar verirseniz, yeni bir hesap oluşturmanız gerekir.

Facebook, neredeyse tüm verilerinizi sunucularından silecek. Bir kez daha, diğer insanlara gönderdiğiniz mesajlar, onların gelen kutularında yaşamaya devam edecek ve günlük kayıtları gibi veriler, tüm kişisel tanımlayıcılar kaldırılacak olsa da, Facebook’un veritabanında kalacaktır.

Hesabınızı sildiğinizde, Facebook size bir soğuma süresi verir. İki hafta içinde hesabınıza tekrar giriş yaparsanız, otomatik olarak yeniden etkinleştirilir. Bu, Facebook’u kalıcı olarak silmeye kararlıysanız, birkaç gün güçlü kalmanız gerektiği anlamına gelir.

Soğuma süresi geçtikten sonra Facebook, profilinizin tüm izlerini 90 gün içinde sunucularından kaldırmayı taahhüt eder. Ancak endişelenmeyin, 90 gün boyunca verileriniz diğer Facebook kullanıcıları tarafından kullanılamaz.

Facebook Hesabı Nasıl Silinir (Kalıcı Olarak)

Bir Facebook’u silmek, gözlemlemiş olabileceğiniz gibi aynı derecede basittir:

  1. Profil simgeniz > Ayarlar ve gizlilik > Ayarlar > Facebook bilgileriniz seçeneğine tıklayın .
  2. Aşağı kaydırın ve Devre Dışı Bırakma ve silme başlığı için görüntüleme seçeneğine tıklayın.
  3. Bir sonraki ekranda Hesabı Sil öğesini seçin .
  4. Bir sonraki ekranda Hesabı sil düğmesine tıklayarak hesabınızı silmek istediğinizi onaylayın .

Sizden şifrenizi girmeniz ve kararınızı onaylamanız istenecektir. Bunu yaptığınızda hesabınız silinecektir.

Facebook Hesabınızı Silmeden Önce

Facebook hesabınızı sonsuza dek silmeden önce, sürecin sorunsuz bir şekilde ilerlemesini sağlamak ve daha sonra büyük bir pişmanlık duygusu yaşamamak için atmanız gereken birkaç adım vardır.

Facebook Verilerinizi İndirin

Facebook’un bugün artık amacına uygun olmadığına karar vermiş olmanız, yıllar boyunca orada biriktirdiğiniz tüm içeriği göz ardı etmeniz gerektiği anlamına gelmez.

Hesabınızdaki fotoğrafların, mesajların ve videoların çoğu için, muhtemelen dosyanın mevcut tek kopyası Facebook’tur. Bu memlerde ve kedi videolarında gömülü olan unutulmaz geziler, aile anları ve arkadaşlarla harika zamanlardır.

Bu nedenle, “Sil” düğmesine ulaşmadan önce, hepsinin bir kopyasına sahip olduğunuzdan emin olmanız gerekir.

Facebook’tan tüm kişisel verilerinizi indirmek için , hesabınıza giriş yapın ve Ayarlar ve Gizlilik > Ayarlar > Gizlilik > Facebook bilgileriniz > Facebook verilerinizin bir kopyasını indirin bölümüne gidin .

Hangi tür verileri dahil etmek istediğinizi seçebilirsiniz. Açık olandan (fotoğraflar ve gönderiler gibi) belirsiz olana (kullandığınız Wi-Fi ağları gibi) kadar değişir.

Seçiminizi yaptığınızda İndirme talep et seçeneğine tıklayın . İndirmek istediğiniz veri miktarına bağlı olarak, dosyanın hazır olması birkaç saat alabilir.

Üçüncü Taraf Facebook Uygulamalarınızı Kontrol Edin

Birçok uygulama ve hizmet, Facebook kimlik bilgilerinizi kullanarak oturum açma seçeneği sunar.

Birisinin neden bu seçeneği tercih edeceğinden emin değiliz; bu bir mahremiyet kabusu. Bu şirketlere isteyerek tüm Facebook verilerinize erişim izni veriyorsunuz. Ama konudan sapıyoruz. Birçok kişi bu giriş yöntemini kullanır.

Facebook oturum açma kimlik bilgilerinizi Spotify veya Feedly gibi uygulamalar için kullandıysanız, Facebook’u kalıcı olarak silmeden önce bu oturum açma bilgilerinizi değiştirmeniz gerekir. Bunun yapılmaması, hesabınızın kilitlenmesine neden olabilir.

Hangi uygulamaların Facebook hesabınıza erişimi olduğunu Ayarlar ve gizlilik > Ayarlar > Güvenlik ve oturum açma > Uygulamalar ve Web Siteleri’ne giderek görebilirsiniz .

Önemli: Doğrudan üçüncü taraf uygulama geliştiricisi ile iletişime geçmeniz gerekiyor, gerekli değişiklikleri Facebook üzerinden yapamazsınız.

İnsanlara Facebook’tan Ayrıldığınızı Söyleyin

Evet, hepimiz Facebook’un sorunları olduğunu biliyoruz. Bu makaleyi bu yüzden okuyorsunuz. Ancak, uzaktaki arkadaşlarınızla ve ailenizle iletişim kurmanın eşsiz bir yolu olmaya devam ediyor. Büyük Halanız Marge ile düzenli olarak konuşamayabilirsiniz, ancak gerektiğinde orada olmanız muhtemelen onun için rahatlatıcı bir düşüncedir.

Marge’a ve bağlantıda olduğunuz diğer tüm aile ve arkadaşlara bolca uyarıda bulunmalısınız. İz bırakmadan kaybolmak insanları endişelendirecektir.

Açıkçası, her gün aynı “Ayrılıyorum” mesajını gönderemezsiniz, o halde neden Facebook profil resminizi Instagram, Snapchat veya kullanmayı planladığınız diğer ağlardaki kullanıcı adınızın bir resmiyle değiştirmiyorsunuz?

Bunu yaparak, insanları spam ile rahatsız etmeyeceksiniz, ancak haber akışlarında her açışınızda Facebook hesabınızı silmeyi planladığınızı öğrenecekler. Hatta çok geniş bir alana yayılmasını önlemek için yeni ayrıntılarınızı göndermeden önce arkadaş listenizi geri kırpabilirsiniz.

Facebook’u Silmeli misiniz?

Facebook hesabınızı silmek büyük bir karardır. Hafife alman gereken bir şey değil. Taahhütte bulunmadan önce hesabınızı gerçekten silmek istediğinizden emin olun. Unutmayın, süreç iki hafta sonra geri alınamaz. On yıllık anıları çöpe atmak istediğine emin misin?

Devam etmeden önce gerekli tüm yönetici işlemlerini yaptığınızdan emin olun

admin

Teknoloji ve sosyal medya alanında ilgi ve birikimimi bu web sitesi aracılığıyla ziyaretçilerimiz ile paylaşmaktayım.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu