BlogiPhone

iPhone’unuz Hayatınızı Kurtarabilir: 8 iPhone Acil Durum Özelliği

iPhone’unuzda size en kısa sürede yardımcı olabilecek birçok hayatta kalma aracı vardır. Telefonunuzda bir İsviçre Çakısından daha fazla hayatta kalma aracı var, ancak bunları nasıl kullanacağınızı bilmelisiniz. iPhone’unuz ve bu hayat kurtaran özelliklerle kendinizi sıkışıklıktan kurtarın.

1. Acil SOS kullanın

Hayatınızı tehdit eden bir durumdaysanız, bölgenizdeki acil servisleri aramak için telefonunuzu kullanabilirsiniz. Telefonunuzu cebinizden bile çıkarmadan 112’yi arayabilir ve konumunuzu acil durum irtibat kişinize bildirebilirsiniz. Telefonunuzun arayacağı numara otomatik olarak yerel bölgeye göre ayarlanır.

Acil SOS’u şu şekilde ayarlayabilirsiniz:

  1. Ayarlar uygulamasını açın.
  2. Aşağı kaydırın ve Acil SOS öğesini seçin .
  3. Bekleterek Arama yapmak mı yoksa 5’e Basmakla Aramak mı istediğinizi seçin .

Bekleterek Ara’yı seçerseniz , Acil SOS kaydırıcısı görünene kadar yan düğmeyi ve ses düğmelerinden birini basılı tutarak Acil SOS’u etkinleştirebilir , ardından arama yapmak için kaydırıcıyı sürükleyebilirsiniz.

5’e Basışla Ara’yı seçerseniz , yan düğmeye beş kez hızlıca basarak Acil SOS’u kullanabilirsiniz , aynı ekran görünecektir.

Bir acil durum kişisi ayarladıysanız, iPhone’unuz bu kişiye otomatik olarak mevcut konumunuzla birlikte bir metin mesajı gönderir. Konumunuzun değişmesi durumunda, kişiniz bir güncelleme alacaktır.

Kendinizi hangi durumda bulursanız bulun, bir eliniz boşta olduğu sürece iPhone’unuz uygun yetkililerle iletişim kurmanıza izin verir.

2. Tıbbi Kimliğinizi Ayarlayın

Tıbbi Kimlik, iş göremez hale gelmeniz durumunda kolay erişim için kritik tıbbi bilgilerinizi saklar. Acil SOS’u görüntüleyen aynı ekran aynı zamanda Tıbbi Kimliğinizi de gösterecek ve doğum tarihiniz, kilonuz ve boyunuz gibi bilgileri görüntüleyebilirsiniz.

Ek olarak, kan grubunuz, organ bağışçısı olup olmadığınız, alerjiler veya ilaçlar gibi tıbbi açıdan daha kritik bilgileri listeleyebilirsiniz.

Tıbbi Kimliğinizi iPhone’unuzda şu şekilde ayarlayabilirsiniz :

  1. Ayarlar’a gidin .
  2. Aşağı kaydırın ve Sağlık öğesini seçin .
  3. Tıbbi Kimlik’e dokunun .
  4. Ekranınızın sağ üst köşesindeki Düzenle’ye dokunun .
  5. İstediğiniz bilgileri güncelleyin.
  6. Bitirdiğinizde Bitti’ye dokunun .

Tıbbi Kimliğinizi zaten düzenlediğinizden, en alta kaydırabilir ve Kilitlendiğinde Göster’i etkinleştirebilirsiniz , böylece herkes Tıbbi Kimliğinize iPhone’unuzdan ve hatta Apple Watch’unuzdan erişebilir.

3. Pusula Uygulamasını kullanın

İPhone’unuz, şehir dışında olduğu kadar taşradaki acil durumlar için de kullanışlı olabilir. Bir daha ormanda kaybolduğunuzda, telefonunuzu çıkarın ve Apple’ın Pusula uygulamasını kullanın .

Pusula uygulaması yıllardır iOS’un bir parçası olmuştur, ancak genellikle iPhone’unuza önceden yüklenmiş diğer uygulamalar arasında unutulur . Dünyanın manyetik alanını algılamak için bir manyetometre çipi kullanır. Bu çok önemlidir çünkü çevrimdışı olarak kullanabilirsiniz. Ancak, GPS kullanabildiğinde doğruluk artabilir.

Pusula, telefonunuzu kullanırken düz bir şekilde tuttuğunuz zaman en iyi sonucu verir. O zaman servisin olmadığı zamanlarda kendinizi ormandan çıkarmak için kullanabilirsiniz.

4. iPhone’unuzu Kapalı Olsa Bile Takip Edin

iPhone’unuz kaybolur veya çalınırsa, birisi onu kapatmaya karar verse veya piliniz bitse bile onu takip etmeye devam edebilirsiniz. iOS 15 veya sonraki bir yazılım güncellemeniz varsa, iPhone’unuz yine de konumunu gönderebilir. Bu özelliği şu şekilde etkinleştirirsiniz:

  1. Ayarlar uygulamasını açın.
  2. Apple Kimliğinize dokunun . Ayarlarınızın en üstündeki adınız budur.
  3. Bul’u seçin .
  4. iPhone’umu Bul’a dokunun .
  5. Son Konumu Gönder’i açın .

Find My’ı kullanmak , kaybolan iPhone’unuzu bulmanın en iyi yollarından biridir , ancak cihazınızın pili zayıfsa bu özelliğin uzun sürmeyeceğini unutmayın. iPhone’unuz bu özelliği birkaç saat çalışır durumda tutmak için enerji tasarrufu sağlar. Daha sonra, cihazınızın yerini belirlemek için Bul’u kullanamayacaksınız.

5. Google Haritaları Çevrimdışı Kullanın

Bilmediğiniz bir bölgede bir yolculuğa çıktığınızda bir harita çok önemlidir. Ancak bu günlerde fiziksel haritalar çok az. Zaten herkes Google Haritalar’ı kullanıyor ama ıssız bir bölgede yolda çatala çarptığınızda ve sonra hizmetiniz olmadığını fark ettiğinizde ne olur?

Çevrimdışı olarak Google Haritaları kullanmak için haritaları Google Haritalar’dan indirebilirsiniz. 

  1. Google Haritalar’ı açın ve indirmek istediğiniz alana gidin.
  2. Ekranınızın sağ üst köşesinde, arama çubuğunun yanında profilinize dokunun ve ardından Çevrimdışı Haritalar’a basın .
  3. Özel harita ‘yı seçin .
  4. Kaydetmek istediğiniz alanı vurgulayın ve İndir’i seçin .

Hâlâ hizmetiniz varken bunu önceden yapmalısınız.

GPS, hücresel servise bağlı olmadığı için, çevrimdışı olduğunuzda iPhone’unuz GPS’e bağlanabilir. Bu, konumunuzu takip ettiğinden, kendinizi haritada bulmanız gerekmediği anlamına gelir. Talimatlarınızı normal şekilde verin.

6. Konumunuzu Arkadaşlarınız ve Ailenizle Paylaşın

Arkadaşlarınızı ve ailenizi konumunuz hakkında bilgilendirebilirsiniz. Find My uygulaması, konumunuzu bir saat, bir gün veya süresiz olarak arkadaşlarınız veya aile üyelerinizle paylaşmanıza olanak tanıyan bir özelliğe sahiptir. Sadece bu değil, aynı zamanda bir sıkıntı içindeyse arkadaşlarınızı da takip edebilirsiniz.

Konumunuzu paylaşmak için Find My uygulamasına gidin, Kişiler > İstatistik Paylaşım Konumu’nu seçin ve arkadaşlarınızın veya ailenizin adlarını girin. Gönder’e bastıktan sonra , konumunuzu arkadaşlarınızla Bir Saat , Günün Sonuna Kadar veya Süresiz Paylaşmayı seçebilirsiniz . Nereye giderseniz gidin sevdiklerinizi takip etmek veya sizi takip etmelerine izin vermek için kullanın.

7. Acil Durum Kişilerinizi Ekleyin

iPhone’unuz, acil bir durumda en çok güvendiğiniz kişileri acil durumda iletişime geçilecek kişi olarak eklemenize olanak tanır. Bir acil durum kişisi eklediğinizde, daha önce iPhone’unuzdan size gösterdiğimiz gibi bir acil durum araması yaparsanız, bu aramayı yaptığınıza dair konumunuzu belirten bir mesaj alırlar.

iPhone’unuzda acil bir durumda bilgi verilmesi için acil durum kişilerini ayarlamak için aşağıdakileri yapın:

  1. Ayarlar uygulamasını açın.
  2. Aşağı kaydırın ve Sağlık’a basın .
  3. Tıbbi Kimlik’e dokunun .
  4. Ekranınızın sağ üst köşesindeki Düzenle’yi seçin .
  5. Aşağıya doğru kaydırın ve acil durum kişisi ekle’yi seçin .
  6. Eklemek istediğiniz kişiyi seçin.
  7. O kişiyle olan ilişkinizi seçin.
  8. Bitirdiğinizde, sağ üst köşedeki Bitti’ye dokunun.

8. Kilitleme Modunu Kullanın

Apple , iOS 16, iPadOS 16 ve macOS Ventura’da Kilitleme Modu’nu tanıttı. Bu özellik, herhangi bir siber suçlunun Apple cihazlarınıza saldırmaya çalıştığını düşünüyorsanız güvende kalmanıza yardımcı olur.

Kilitleme Modu ile iPhone’unuz belirli uygulamaları ve özellikleri engeller. Örneğin, Mesajlar uygulamaları çoğu eki engeller, insanlar sizinle bir FaceTime araması başlatamaz ve iPhone’unuz başka bir cihaz veya aksesuarla olan tüm kablolu bağlantıları engeller.

Kilitleme Modunu açmak için aşağıdakileri yapın:

  1. Ayarları aç.
  2. Aşağı kaydırın ve Gizlilik ve Güvenlik’e gidin .
  3. Aşağıya doğru kaydırın ve Kilitleme Modu’na dokunun .
  4. Kilitleme Modunu Aç’a dokunun .
  5. Aşağıya kaydırın ve Kilitleme Modunu Aç’ı seçin .
  6. Aç ve Yeniden Başlat’a dokunun .

Söylemeye gerek yok, bu özelliği yalnızca dijital bir tehdit veya siber saldırı hedefi olabileceğinizden endişeleniyorsanız kullanmayı düşünmelisiniz.

Herhangi Bir Acil Durumda Hayatta Kal

Ne zaman zor bir durumda olacağınızı asla bilemezsiniz, bu nedenle iPhone, Apple Watch ve diğer Apple cihazlarınızı acil durumlar için hazır bulundurmak önemli ölçüde yardımcı olacaktır.

admin

Teknoloji ve sosyal medya alanında ilgi ve birikimimi bu web sitesi aracılığıyla ziyaretçilerimiz ile paylaşmaktayım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu