Sosyal Medya

Telegram Son Görülme Yakınlarda Ne Demek?

Telegram, mesajlaşma ve diğer işlevler açısından WhatsApp veya Signal’e oldukça benzeyen bir mesajlaşma uygulamasıdır . Ancak Telegram, gizlilik özellikleri ve yetenekleri açısından daha da öne çıkmaktadır.

Bu özelliklerden biri, bir kişinin Telegram da en son ne zaman çevrimiçi görüldüğünü belirten “son görülme” özelliğidir. Bu yazımızda Telegram’ın “Son görülme” özelliğinden bahsediyor ve aşağıdaki konulardan bahsedeceğiz.

  • Telegram’da ‘en son görülen’ nedir?
  • Telegram’ın son görülme ayarı nasıl yönetilir?
  • Telegram’da belirli bir kişiden son görülme nasıl gizlenir?

Telegram’da “En Son Görülen’ Nedir?

Birisi son görülme tarihini gizlediyse, diğer birkaç durum göstergesinin yanı sıra zaman çizelgesi yerine son görülme tarihini görebilirsiniz.

Son görülme, kişinin bir dakika ile yaklaşık üç gün önce herhangi bir yerde en son çevrimiçi olduğunu gösteren yaklaşık bir değerdir.

Telegram tarafından, bir kişinin özelliği devre dışı bırakması durumunda son görülme durumunu önermek için kullanılan dört yaklaşık değerin tümü aşağıdaki gibidir.

Son görülme: 1 saniye ile iki veya üç gün arasında.
En son bir hafta içinde görüldü: İki ila yedi gün arasında.
En son bir ay içinde görüldü: Yedi gün ile bir ay arasında.
En son uzun zaman önce görüldü: Bir aydan fazla veya kullanıcı tarafından engellendiysen her zaman.

Telegram “Son Görülme” Seçeneğini Nasıl Yönetirsiniz?

Diğer mesajlaşma uygulamalarına çok benzeyen Telegram, kullanıcıların en son çevrimiçi oldukları zamanı diğer kullanıcılardan gizlemesine izin verir. Telegram’da “son görülme” ayarınızı yönetmek için aşağıda belirtilen adımları uygulayınız:

  1. Sol üst köşedeki üç yatay çizgili menü simgesini bulun .
  2. Kaydırma çubuğunda bulacağınız Ayarlar seçeneğine dokunun .
  3. Aşağı kaydırın ve Gizlilik ve Güvenlik seçeneğine dokunun.
  4. Şimdi Son Görülme ve Çevrimiçi’ye dokunun,
  5. Burada , Son Görülme zamanınızı kimler görebilir? altındaki üç seçenek arasından seçim yapabilirsiniz.
  • Herkes
  • Kişilerim
  • Hiç kimse

Diğer kullanıcılardan son görülme zaman damgalarınızı gizlerseniz, onların son görülme zamanlarını da göremezsiniz. Ancak, yukarıda belirtilen yaklaşımları göreceksiniz.

Telegram’da birinden son görülme nasıl gizlenir?

Telegram uygulaması ayrıca kullanıcılarının son görülmelerini yalnızca kişi listelerindeki seçici kişilerden gizlemelerine olanak tanır.

Son görülme durumunuzu gizlemek için “Asla Paylaşma” listenize kişi eklemek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz :

  1. Sol üst köşedeki üç yatay çizgili hamburger simgesini bulun .
  2. Bir sonraki adım olarak, kaydırma çubuğunda bulacağınız Ayarlar seçeneğine dokunun.
  3. Ayarları aşağı kaydırın ve ayarlar sütununun altında bulacağınız Gizlilik ve Güvenlik seçeneğine dokunun.
  4. Şimdi Son Görülme ve Çevrimiçi’ye dokunun ,
  5. İstisna ekle altında , Asla Paylaşma’ya dokunun ve istediğiniz kişileri ekleyin.

Kimler beni çevrimiçi görebilir?
Son görülme ayarlarınız çevrimiçi durumunuz için de geçerlidir, yani insanlar sizi yalnızca son görülmenizi onlarla paylaşıyorsanız çevrimiçi olarak görür. Ancak, aşağıdakileri yaparsanız insanların sizi yaklaşık 30 saniye boyunca çevrimiçi görecekleri bu kuralın bazı istisnaları vardır.

  • Onlara doğrudan mesaj veya grup sohbeti gönderin.
  • Doğrudan sohbette gönderdikleri bir mesajı okuyun.
  • Onlara doğrudan bir sohbette veya ikinizi de içeren bir grupta yazıyorsanız, bir ‘yazıyor…’ durumu görecekler.

Botlar Son görülmenizi görebilir mi?

Botlar, siz onlarla paylaşmaya karar vermedikçe, son görülme durumunuzu göremez ve telefon numaranızı da göremez. Botlar adınızı, kullanıcı adınızı, profil resminizi ve onlara gönderdiğiniz tüm mesajları görebilir.

Son görülmemi gizleme seçenekleri nelerdir?

Yukarıda bahsedildiği gibi Telegram, son görülmenizi gizlemek için size üç temel seçenek sunar.

  1. Herkes: Son görülmenizi herkese gösterir.
  2. Kişilerim: Yalnızca kayıtlı kişileri en son gördüğünüzü gösterir.
  3. Kimse: Son görülmenizi kimseyle paylaşmaz.
  4. Ayrıca, Her Zaman Paylaş… veya Asla Paylaşma… listelerine istediğiniz kadar istisna ekleyebilirsiniz .

Son görülmeyi görmemek engellendiğim anlamına mı geliyor?

Şart değil. Engellenen kullanıcılar, Son görülme uzun zaman önce durumunu alır. Ancak, Telegram şimdi altı ay sonra etkin olmayan hesapları silen kendi kendini yok eden bir hesap özelliği uyguladığından, bu saatten sonra hala bu hatayı görüyorsanız, o kişi tarafından engellenirsiniz.

admin

Teknoloji ve sosyal medya alanında ilgi ve birikimimi bu web sitesi aracılığıyla ziyaretçilerimiz ile paylaşmaktayım.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu