Telegram’da Süresi Dolan (Kaybolan) Fotoğraf Nasıl Gönderilir? – Technozum
Sosyal Medya

Telegram’da Süresi Dolan (Kaybolan) Fotoğraf Nasıl Gönderilir?

Mesajlaşma uygulamalarının çoğu, reklamlarının gösterdiği kadar güvenli olmadığından, Telegram gibi gizlilik merkezli uygulamalar popülerlik kazanmaktadır. Telegram, gizli konuşmalarda gizlice dinlenme riski olmadan insanlarla konuşmanızı sağlar. Bazı uygulamalarda olduğu gibi, süresi dolan yani kaybolan fotoğrafları arkadaşlarınıza gönderebilirsiniz.

Temel fark, Telegram’ın resmi olarak böyle bir özelliği olmamasıdır, ancak yine de yapabilirsiniz. Daha fazlasını öğrenmek için okumaya devam edin.

Kendi Kendini Yok Eden Fotoğraflar Nasıl Gönderilir

Telegram, başka bir kişiyle uçtan uca şifreleme iletişimi sağlayan Gizli Sohbet adlı bir özelliğe sahiptir. Bir Gizli Sohbeti silerseniz, sohbetteki her şey kaybolur.

iPhone da kaybolan fotoğraf göndermek için;

  1. Telegram uygulamasını başlatın.
  2. Kişilerinizden herhangi birini arayın.
  3. Profil resmine dokunun ve “Diğer”i seçin.
  4. “Gizli Sohbeti Başlat” a gidin.
  5. Kararınızı onaylayın.
  6. Gizli Sohbete girdikten sonra zamanlayıcı simgesine dokunun ve bir dönem seçin.
  7. Bir resim gönderin.
  8. Süre dolduktan sonra görüntü kaybolacaktır.

Android cep telefonu kullanıcıları için;

  1. Telegram uygulamasın açın.
  2. Herhangi bir konuşmayı seçin.
  3. Kişinin profil adına dokunun.
  4. Sağ üst köşedeki üç nokta simgesini seçin.
  5. “Gizli Sohbeti Başlat”ı seçin.
  6. Devam etmek için “Başlat” üzerine dokunun.
  7. En üstte, kronometre simgesini seçin ve bir zaman çerçevesi ayarlayın.
  8. “Bitti”ye dokunun ve görüntüleri gönderin.

Bu yapılandırma yalnızca fotoğraflar için çalışmaz. Gönderdiğiniz metin mesajları ve videolar da kaybolacaktır. En düşük ayar bir saniyedir ve mesajın bir hafta boyunca açık kalmasına bile izin verebilirsiniz. Ondan sonra sanki hiç var olmamış gibi yok olacaktır.

Uçtan Uca Şifreleme Nedir?

Genellikle, Facebook Messenger ve Whatsapp gibi uygulamalar, platformların başkalarına ne gönderdiğinizi görmesine izin verir. İnternet servis sağlayıcıları ve bilgisayar korsanları da konuşmalarınıza erişebilir.

Uçtan uca şifreleme ile veriler bir cihazdan diğerine aktarılırken üçüncü şahısların dinlemesini engeller. Mesajların şifresini çözmek için yalnızca gönderici ve alıcı anahtarlara sahiptir. 

Kötü niyetli bilgisayar korsanları da bu mesajları değiştirmeye çalışabilir, ancak uçtan uca şifreleme bu denemeleri açıkça ortaya koyar. Bu şifreleme şeması kusursuz değildir, ancak kullanıcılara ekstra gizlilik önlemleri sağlamaya yardımcı olur.

Telegram’ın Gizli Sohbetleri uçtan uca şifreleme kullanır, bu nedenle en gelişmiş bilgisayar korsanları ve kriptografi uzmanları dışında herkesten gerçekten gizlidir. Verileriniz genellikle meraklı gözlerden korunur.

Gizli Sohbetlerdeki içeriğin ekran görüntülerini almak mümkündür, ancak diğer kişiye de bilgi verilecektir. Bu nedenle, birinin buna karar verip vermediğini anlayabilirsiniz. Gizli Sohbet gerektirmeyen, süresi dolan fotoğrafları göndermenin başka bir yolu daha var ve bunu aşağıdaki bölümde bahsedeceğiz.

Gizli Sohbet Olmadan Telegram’da Kaybolan Fotoğraflar Nasıl Gönderilir

Başlamadan önce, bu kaybolan resim ve videoların yalnızca doğrudan mesajlar için kullanılabildiğini bilmelisiniz. Onları grup sohbetlerinde veya kanallarda gönderemezsiniz. Gönderdiğiniz görüntünün süresinin dolup dolmayacağını anlamak için görüntünün bulanık olup olmadığını ve alt kısmında küçük bir zamanlayıcı olup olmadığını kontrol edin.

  1. iPhone’unuzda Telegram uygulamasın açın.
  2. Herhangi bir konuşmayı açın ve ataş üzerine dokunun.
  3. “Fotoğraf veya Video”ya gidin.
  4. Herhangi bir resim veya video dosyası seçin.
  5. Sağdaki ok simgesine dokunun ve basılı tutun.
  6. “Zamanlayıcıyla Gönder”i seçin.
  7. Bir zaman çerçevesi seçin ve resmi gönderin.
  8. Görüntü bulanık ve bir zamanlayıcı ile görünecek ve Telegram görüntülendikten sonra onu silecektir.

Android için;

  1. Android Telegram uygulamasını açın.
  2. Herhangi bir aktif konuşmaya gidin.
  3. Üç noktaya dokunun ve “Kendi kendini imha etme zamanlayıcısını ayarla”yı seçin.
  4. Silmeden önceki süreyi seçin ve “Bitti”ye dokunun.
  5. Sağ alt köşedeki ataş simgesine dokunun.
  6. Bir resim veya video seçin.
  7. “Gönder” düğmesinin yanında.
  8. Mesajı gönder.
  9. Mesajın okunup silinmesini bekleyin.

Bu görüntülerin ekran görüntüsünü almak, karşı tarafa da bildirimde bulunulmasına neden olacaktır. Gizli Sohbetlerdeki mesajların aksine, yalnızca bir saniyeden bir dakikaya kadar olan zaman dilimlerini seçebilirsiniz. Zamanlayıcı hemen başlamaz, yalnızca alıcı içeriği görüntülemeye başlayınca zamanlayıcı başlar.

Telegram’ın Gizli Sohbetinde görmek istediğiniz iyileştirmeler var mı? Süresi dolan görüntüler hakkında ne düşünüyorsunuz? Aşağıdaki yorumlar bölümünde ne düşündüğünüzü bize bildirin.

admin

Teknoloji ve sosyal medya alanında ilgi ve birikimimi bu web sitesi aracılığıyla ziyaretçilerimiz ile paylaşmaktayım.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu